what's new..

1 August 2013

adakah rumput disebelah sana lebih hijau?

wah kelas tajuk entry aku kali neh kan ? hehek..

pe kabo korang ? hopefully ok lah kan .. malam neh adalah malam ganjil.. 23 Ramadan .. jadi sila banyakkan ibadah korang ye .. (aku suruh orang, tapi diri sendiri duk menghupdate blog) .. kekeke..

ok lah, berbalik pada tajuk yang kat atas tue, aku dalam misi untuk mencari better job.. dengan keadaan kerja yang sekarang ini, ditambah pulak dengan pendapatan yang cukup2 makan pakai .. aku rasa aku kene move on and carik kerja laen .. sekarang ekonomi negara tak macam 10 atau 20 tahun dulu.. memang byk yang dah berubah .. itu memang kita semua tak dapat nafikan .. matawang kita pun nilai nya sekarang dah menyusut.. dengan RM100 sekarang, dapat beli apa lah aje kan .. huhu

ditambah pulak dengan aku yang dah berkeluarga ini, memang setiap duit yang keluar tue aku kene hati2 guna .. jgn guna pada benda yang tak mendatangkan faedah .. cume kalau ada lebihan2 atau serdak2 duit aje haaa baru lah aku leh enjoy sikit .. itu pun sikit lah.. tak banyak .. memang setiap bulan kene pandai2 budget lah  supaya boleh bertahan ke gaji yang berikutnya .. keji kan .. huuu.. aku neh dah lah suke shopping and suke berhibur .. waaaaaaaa... sedihhhhh.. :(

so, aku baru aje update resume aku kat jobstreet and dah pun apply beberapa kerja kosong yang ada kat situ .. in shaa Allah, kalau aku disenarai pendekkan, aku dipanggil interview .. aku berharap sgt aku dapat kerja yang laen with better pay .. let's pray!! korang pun sila lah berdoa untuk aku sekali ye .. mudah2an dapat kerja baru .. amin..

ok korang, dah lebih kurang jam 433am neh .. aku nak mandi coz badan melengas and pas neh nak kejutkan puan isteri untuk masak sahur laks .. korang jgn lupa sahur ya .. kbai ..

  

29 July 2013

cups .. semuanya mengenai cawan..

Hello korang ..

macam mana Ramadan korang so far? pejam celik, terpejam tercelik dah nak masuk 20 Ramadan time aku karang blog ini .. lagi 10 hari in shaa Allah dah nak masuk bulan Syawal .. rasa macam kejap aje kan ..

sejujurnya byk entry aku nak masukkan dalam blog neh .. kalau boleh setiap minggu .. tapi disebabkan keterbatasan waktu aku, terpaksalah aku update blog neh kekadang sebulan sekali .. 2 minggu sekali .. kakadang tak berupdate langsung .. kekeke.. keji kan ? hehek..

ok lah, aku tak nak cite byk kali neh .. topic yang aku nak kongsikan dengan korang ialah mengenai clip video kat bawah neh.. penyanyi oleh Anna Kendrick and masa aku duk godek2 clip video baru, teruja lah pulak aku tgk clip video minah salleh neh sorang .. tajuk lagu dia Cups. ye, cups aka cawan .. cawan pun leh jadi lagu kans ..

yang buat aku teruja lebih tue, cara dia buat rentak menggunakan cawan sambil menyanyi.. kirenya buat 2 kerja dalam satu masa .. hebat kan ? rentak cawan yang dia buat tue sama lak dengan irama dan alunan music tue .. termasuklah pelangan2 restoran tue.. pada pikiran aku, mesti lama gile kot diorang neh nak practice kasi perfect pitch gittew .. kan bagus kalau ada clip video macam neh dari Malaysia.. at least think out of the box lah kan .. memang enjoy and something different ..

papepon, korang layan lah clip video yang aku maksudkan tue kat bawah neh ek .. enjoy .. :)


14 July 2013

Salam Ramadan u ols .. even dah terlewat 5 hari ..

Assalamualaikum all,



Di saat aku menulis entry neh, kita dah pun menyambut 5 hari Ramadan.. sah2 aku dah tertinggal ketapi untuk aku ucapkan selamat menyambut Ramadan yang mulia neh pada semua.. tapi still tak salah kan kalau aku ucap sekarang ? hehehe..

Alhamdulillah, sekali lagi aku bertemu bulan Ramadan yang penuh barakah ini.. pada bulan ini jugalah semua umat manusia yang beragama Islam khususnya akan berpusu2 mengerjakan amal ibadah dengan segegeh dan sebanyak mungkin demi mendapatkan ganjaran pahala yang berlipat kali ganda.. ada yang memberikan bantuan dari segi kewangan, makanan, pakaian dan pelbagai lagi untuk anak yatim dan golongan yang memerlukan, ada yang berazam untuk bertarawih penuh, ada yang berazam untuk khatam quran di bulan puasa ini .. macam-macam lagi cara untuk mendapatkan ganjaran pahala dari Allah swt.. tapi apa2 pun yang kita lakukan, hendaklah dengan niat yang ikhlas dan tidak meninggi diri ataupun menunjuk2..

aku juga tidak terkecuali.. berazam untuk bertarawih penuh pada bulan ini.. aku berdoa agar azam aku ini menjadi kenyataan.. takot juge bile dah nak diakhir2 Ramadan nnt, byk pulak dugaan datang sekaligus menghalang niat untuk bertarawih.. contoh, bershopping raya di saat2 akhir ke ? tetibe rasa malas atau penat nak bertarawih ke kan ? aku sendiri tak tau keadaan aku di masa akan datang .. pokoknya, niat aku lah .. dan pepatah ada menyatakan, nak seribu daya, tak nak seribu dalih.. kekeke.. huh, amek !! pada muka aku ..!!

bulan puasa neh juga aku menyambutnya dengan orang yang aku sayangi dan ini adalah kali pertama bersahur dan berbuka bersama isteri tercinta .. Alhamdulillah tak ada lah rasa kekok sgt berbuka dan bersahur bersama beliau .. malah buatkan aku teruja lagik adalah .. hehe.. kalau sebelum ini aku bujang, makan ala kadar dan mana yang ada aje .. tapi sekarang, makan sahur mahupun berbuka semua puan isteri sudah sediakan .. sedaya upaya puan isteri akan menyediakan makanan untuk aku yang sememang nya kuat makan neh ..  hehe.. aku berharap selepas ini kami dapat menyambut raya bersama2 .. 1st time menyambut raya berdua haruslah teruja .. kekeke..

oklah , dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadan bulan yang penuh barakah ini kepada semua walaupun dah terlambat 5 hari.. semoga kalian tabah dan sabar mengharungi bulan ini dengan gegeh.. bykkan melakukan ibadah dibulan ini.. dan sama2 kita berdoa agar amalan kita diterima oleh-Nya.. amin ..

jumpa korang di entry yang laen .. kbai ..

3 July 2013

durian time.. yummeh!!

Hello u ols,

pe kabar korang semua hari neh .. semoga sehat2 belaka ya.. kalau tak sehat tue, dah tak reti2 nak g clinik amek ubat ke ?! kekekeke..
ok lah .. hari neh entry aku mengenai durian .. raja segala buah tue .. buah yang kulitnya berduri tue .. tuelah buah yang aku nak cite hari neh .. tak nak cite buah laen buat masa neh .. bunyi sgt sesuatu kanz .. kekeke..

isnin haritue, aku dan wifey akhirnya dapat menikmati raja segala buah neh .. buah neh wifey beli kat Hulu Langat time aku n beliau g hiking air tejun kat situ ahad lepas.. tak sangka beliau sgt gegeh turut sama menemani aku mendaki air tejun kat situ.. thanks sayang sebab teman B daki air tejun .. love u .. muah2.. xoxo .. kekeke.. eh, lari tajuk pulak aku neh .. hehe..

wifey dah lama nak makan durian .. sejak dari kami pegi bagan lalang lagik hari tue dia dah teringin nak makan buah neh.. aku pun ok lah .. teman lah beliau g beli hari tue ..

teruja beliau menikmati isi buah neh .. aku pulak, makan sikit aje .. hanya beberapa ulas aje .. nak merasa isinye aje sbnrnye.. tak ada lah rasa nak makan sgt.. jadi selebihya aku serahkan pada puan isteri untuk melangsaikannya .. hehe..



durian tengah pose menegak ..

pose terbaring lak ..


comey nye dia mamam derian .. heee.. :)
 
siap tunjuk tanda best lagik tue .. sedap lar kot derian tue .. kikiki ..

 
takat tue aje entry kali neh .. simple kan .. eleh, korang pun bukan nye nak baca sgt kalau entry pepanjang kalau aku letak .. kekekeke.. kanz ..  ok, korang .. sehingga berjumpa di laen entry ya.. kbai..

p/s: buat sayang kite, best ye makan durian tue ?! untung lah .. cayang dia .. muah2.. :)

29 June 2013

good bye Sarge Wan ..

Hi peeps,

hmm, entry yang agak sedih hari ini .. dan aku percaya recruits Chief Original Bootcamp (COBC) especially CJ Zulu merasai akan kehilangan trainer aka coach yang mereka sayangi neh .. kalau korang nak tau COBC tue apa, rajin2kan lah jari jemari korang tue menggugle link neh ..  http://www.cobc.biz/# .. hari neh aku tak nak cite lelebih apa tue COBC kat korang .. hehek..

petang tadi aku cube menyelitkan diri untuk hadir Bootcamp (BC) CJ Zulu.. aku ekceli register untuk BC CJ Charlie.. but lately aku byk skip BC CJ Charlie due to BC CJ Charlie waktu pagi and aku neh pulak, sekarang asik rajin aje terbangun lewat untuk ke BC.. ter ye .. (perbuatan yang tak disengajakan) .. kekeke.. tapi boleh aje aku join grup CJ Zulu sebab kaedah buffet digunakankan .. jadi leh selit kat mana2 yang aku nak ..

ok back to reality.. !! berita pemergian Sarge Wan dari COBC memang dah lama aku tau .. dan hari ini adalah hari beliau yang terakhir train CJ Zulu.. aku tak rapat sgt dengan Sarge Wan neh sebenarnye.. ye lah, Sarge Wan mengajar CJ Zulu, aku lak register under CJ Charlie .. and coach untuk CJ Charlie lain pulak orang nya .. aku cume sempat train dengan Sarge Wan neh 2x aje ..

dgn latihan yang 2x dengan beliau tue, baru aku tau kenapa recruits under him sgt2 menyayangi beliau.. masih segar lagik diingatan aku masa aku 1st train dengan beliau, beliau motivated all his recruits (yang neh memang biasalahkan trainer will motivates trainees).. but his style was a lil bit different.. tegas memang tegas!! tapi all the recruits boleh terima akan ketegasan beliau dengan hati terbuka .. termasuklah aku neh .. hehek.. tapi kekadang, ada juga rasa macam nak hempuk beliau dengan Alpha Strong bila beliau duk motivates orang (kata2 neh selalu dikatakan oleh Zaa teammate CJ Charlie aku).. boleh naek darah dibuatnya .. hahaha.. tapi at the end of the training, memasing happy, suka, Sarge Wan leh gelak2 .. memang sgt best .. hilang kejap beban training tadi.. beliau mungkin boleh dikategorikan sebagai strict but friendly.. gitu lah kot .. that's why all his recruits sgt2 menyayangi Sarge Wan..

jadi, since hari ini adalah hari yang terakhir buat beliau, kitorang pun bercamwhore tak hengat donia lepas training petang tadi.. ye lah, sebagai tanda kenang2an .. korang tengok aje lah karenah diorang semua .. hahahaha .. memang gediks memasing ..

p/s :: sowie gambar agak kabur sebab orang yang tukang amek gambar neh ketaq2 pulak tangan dia time amek pix neh .. huhu

Sarge Wan berbaju merah bertopi dengan recruits CJ Zulu..

Sarge buli recruits CJ Zulu ..


recruits CJ Zulu buli balekk..

smile.. you were on camera ..

pandang mana lak tue Sarge .. huhu..

p/s : to Sarge Wan, kami doakan yang terbaik buat Sarge.. semoga kita semua dapat berjumpa di laen masa di laen tempat .. in shaa Allah ..  This song is dedicated to Sarge Wan .. kbai..



There was an error in this gadget