what's new..

1 August 2013

adakah rumput disebelah sana lebih hijau?

wah kelas tajuk entry aku kali neh kan ? hehek..

pe kabo korang ? hopefully ok lah kan .. malam neh adalah malam ganjil.. 23 Ramadan .. jadi sila banyakkan ibadah korang ye .. (aku suruh orang, tapi diri sendiri duk menghupdate blog) .. kekeke..

ok lah, berbalik pada tajuk yang kat atas tue, aku dalam misi untuk mencari better job.. dengan keadaan kerja yang sekarang ini, ditambah pulak dengan pendapatan yang cukup2 makan pakai .. aku rasa aku kene move on and carik kerja laen .. sekarang ekonomi negara tak macam 10 atau 20 tahun dulu.. memang byk yang dah berubah .. itu memang kita semua tak dapat nafikan .. matawang kita pun nilai nya sekarang dah menyusut.. dengan RM100 sekarang, dapat beli apa lah aje kan .. huhu

ditambah pulak dengan aku yang dah berkeluarga ini, memang setiap duit yang keluar tue aku kene hati2 guna .. jgn guna pada benda yang tak mendatangkan faedah .. cume kalau ada lebihan2 atau serdak2 duit aje haaa baru lah aku leh enjoy sikit .. itu pun sikit lah.. tak banyak .. memang setiap bulan kene pandai2 budget lah  supaya boleh bertahan ke gaji yang berikutnya .. keji kan .. huuu.. aku neh dah lah suke shopping and suke berhibur .. waaaaaaaa... sedihhhhh.. :(

so, aku baru aje update resume aku kat jobstreet and dah pun apply beberapa kerja kosong yang ada kat situ .. in shaa Allah, kalau aku disenarai pendekkan, aku dipanggil interview .. aku berharap sgt aku dapat kerja yang laen with better pay .. let's pray!! korang pun sila lah berdoa untuk aku sekali ye .. mudah2an dapat kerja baru .. amin..

ok korang, dah lebih kurang jam 433am neh .. aku nak mandi coz badan melengas and pas neh nak kejutkan puan isteri untuk masak sahur laks .. korang jgn lupa sahur ya .. kbai ..

  

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget